TS 13027 Gıda Üretim ve Satış Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon İçin Genel Kurallar Standardı Danışmanlık Hizmeti
Gıda üretim, tüketim ve satış yerlerinin gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla gıdanın üretiminden son tüketiciye arzına kadar uyması gereken hijyen ve sanitasyon ile ilgili yapısal özellik, işletmecilik, teknik donanım, çalışanlarının özellikleri, güvenlik ile ilgili genel kurallarını kapsayan bu standart ile aşağıda verilen mevzuata uygun olarak hizmet sunumu hedeflenmektedir.
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu,
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu,
28157 sayılı Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği,
28145 sayılı Gıda Hijyeni Yönetmeliği,
28693 sayılı Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği,
29960 sayılı Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme Ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği
25730 sayılı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik.
Bir günlük eğitim ile yemek firmalarında Standartın temel şartlarına yönelik bilgi verilerek, sistem dokümantasyonunun temeli oluşturulmaktadır.